دکتر سهیلا طاهری

متخصص پوست و مو


کلینیک یاس

آدرس مطب

بهترین روش درمان برای اسکار آکنه چیست ؟

امروزه داشتن اسکارهای آکنه مسأله ناراحت کننده ای نیست زیرا روش های زیادی برای درمان آن وجود دارد. اسکارهای آکنه معمولا مقاوم هستند و راه حل واحدی روی همه آن ها تأثیر ندارد. روش های درمانی مختلفی ممکن است به بهبود پوست شما کمک کند. پزشک ممکن است یک یا ترکیبی از این روش ها را پیشنهاد دهد. برای تعیین این که کدام روش درمانی برای شما مؤثرتر است هم چنین در مورد جوانب مثبت و منفی هر روش با متخصص پوست صحبت کنید.

روش های درمان اسکار آکنه
مراقبت خانگی از پوست :

معمولا در محل اسکارهای آکنه پوست شما تیره می شود که استفاده از کرم های روشن کننده و کرم های ضد آفتاب باعث بهتر شدن این تفاوت رنگ پوست می شود

تزریق فیلر :
تزریق کلاژن یا چربی زیر پوست و داخل تورفتگی ناشی از جای جوش می تواند با پر کردن و یا کشش پوست باعث برطرف شدن این اسکارها شود. نتایج تزریق موقتی هستند، بنابراین شما نیاز به تکرار تزریق دارید.

ترمیم با لیزر :
لیزر با تحریک کلاژن سازی در ترمیم جای جوش ها و بهبود ظاهر پوست بسیار مؤثر است. امروزه از انواع لیزر در درمان اسکار آکنه استفاده می شود اما لیزر Co2 فرکشنال بیشترین کاربرد را در درمان اسکار آکنه دارد.

سایر روش های مبتنی بر انرژی :
دستگاه های رادیوفرکونسی بدون این که به لایه سطحی پوست آسیبی وارد کنند باعث بهبود اسکار آکنه می شوند. نتایج درمان معمولا جزئی است و نیاز به تکرار دارد.

درم ابریژن :
در این روش لایه های پوست با استفاده از دستگاهی که پره های چرخان دارد برداشته می شود. با توجه به تهاجمی بودن و عوارض زیاد امروزه تقریبا منسوخ شده است.

لایه برداری شیمیایی :
با استفاده از مواد لایه بردار برای حذف لایه سطحی و اسکارهای سطحی اعمال می شود.

استفاده از میکرونیدلینگ :
استفاده از درماپن یا همان میکرونیلدینگ بر روی پوستمنجر به تحریک بافت زیرین می شود. این یک روش ایمن، ساده و مؤثر برای درمان اسکار آکنه است. برای گرفتن نتیجه بهتر نیاز به چند جلسه درمان می باشد.

جراحی :
این روش پانچ اکسیژن نامیده می شود. در این روش اسکار برداشته می شود و محل آن با بخیه یا گرافت ترمیم می شود. روش دیگری که سابسیژن نامیده می شود سوزن یا کانول هایی زیر پوست وارد شده و فیبروز و یا بافت چسبنده زیر اسکار آزاد می شود تا ظاهر اسکار بهتر شود.

تزریق بوتاکس :
گاهی اوقات پوست اطراف اسکار آکنه جمع می شود. برای بهبود این وضعیت تزریق سم بوتولینوم (بوتاکس) در منطقه مؤثر و به بهبود ظاهر پوست کمک می کند. شما باید تزریق را به صورت دوره ای تکرار کنید.

استفاده از کرم کورتیزون :
اگر جای جوش ها قرمز و متورم است، استفاده از یک کرم حاوی کورتیزون برای پوست توصیه می شود، کورتیزون توسط سلول های پوست جذب می شود و باعث کاهش التهاب می شود. شما می توانید کرم های کورتیزون را بدون نسخه پزشک خریداری نمایید. همچنین این کرم برای روشن کردن جای جوش ها هم استفاده می شود.

صبر :
نکته مهم در درمان جای جوش ها داشتن صبر است. چند هفته بعد از ایجاداسکار یا یک روش درمانی عروق خونی جدید به سمت محل مبتلا شروع به رشد می کند. به همین علت اسکارهای جدید قرمز یا صورتی هستند.چند ماه بعد کلاژن سازی صورت می گیرد و محل سکار شروع به پر شدن می کند. آکنه های کیستی هم پوست و هم بافت زیرین آن را تخریب می کنند و درمان اسکارهای آن بیشتر طول می کشد.

چگونه به بهبود اسکارهای آکنه کمک کنیم ؟
قرار گرفتن در معرض آفتاب باعث تیره شدن جای جوش ها و طولانی شدن روند درمان می شود. همیشه قبل از خروج از خانه از ضد آفتاب با SPF 30 و یا بالاتر و هم چنین از لباس های پوشیده و کلاه و دستکش استفاده کنید.
از فشار دادن جوش ها بپرهیزید. این کار باعث زخم و التهاب پوست می شود و هم چنین باعث می شود باکتری ها عمیق تر به پوست نفوذ کنند و در نتیجه آسیب بیشتری به پوست وارد می شود.
حتما شنیده اید که استفاده از ویتامینE باعث بهبود زخم می شود اما روی اسکارهای آکنه نباید ویتامین E بزنید. بررسی ها نشان داده در بیشتر موارد استفاده از ویتامین E منجر به بدتر شدن زخم و ایجاد درماتیت می شود.


آدرس مطب : اصفهان، خیابان بزرگمهر اول هشت بهشت غربی، مجتمع فدک، واحد 401
تلفن : 32665291 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
صفحه اصلیبیوگرافیاپلیکیشن دکترسهیلاطاهریوبسایت کلینیک یاسخدمات مطبگالریلیست موضوعی مقالاتلیپوماتیکهایفوتراپیپیوند موفیلرهامزوتراپیمراقبت های پوستمراقبت های موسیگار و عوارض پوستیزگیل تناسلی و درمانبیماری های منتقله جنسیهمه چیز درباره رنگ موواریس و درمانکاربرد های بوتاکسدرماپندانستنیهای کوتاه اما مفیسوالات پزشکیپیامهای کاربرانخدمات ویژهلیزرها