یک سؤال همیشگی وجود دارد، چه چیزی باعث سفید شدن زود هنگام موها در جوانی می شود؟ چگونه می توان از سفید شدن پیش از موعد موها پیشگیری کرد؟ آیا روش هایی برای درمان سفیدی موها وجود دارد؟
سفید شدن پیش از موعد موها اغلب در دهه ی دوم و سوم زندگی رخ می دهد. بهتر است به جای استفاده کردن از رنگ موهای شیمیایی برای رنگ کردن موهای سفید از رنگ های طبیعی استفاده کنید.ملانوسیت باعث تغییر رنگ مو می شود. ملانوسیت ها بر اثر برخی از بیماری ها، شرایط محیطی یا افزایش سن آسیب می بینند. وقتی فعالیت ملانوسیت ها کاهش می یابد، رنگدانه های مو کم رنگ شده و خاکستری و یا سفید می شوند.
به طور طبیعی موهای افراد در سنین 40 تا 50 سالگی سفید می شوند اما ممکن است بر اثر ژنتیک، جنسیت و قومیت این مساله زودتر یا دیرتر اتفاق بیفتد.به طور کلی موهای زنان دیرتر از مردان سفید می شوند. سن سفید شدن موها به طور عمده وابسته به ژنتیک است. بنابراین اگر یک یا هر دوی والدین شما در سنین جوانی موهایشان سفید شده است، احتمال بیشتری دارد که شما نیز در جوانی موهایتان سفید شود.
سفید شدن مو نیز الگوی خاصی دارد. به طور کلی در مردان، سفید شدن مو از ریش و سبیل آغاز می شود و سپس کناره های موها (پایه مو) و بعد از آن در طول زمان به قسمت های دیگر بدن گسترش می یابد. در مورد زنان، سفید شدن موها از شقیقه ها شروع می شود و سپس به طرفین گسترش می یابد.
چرا در جوانی مو به رنگ خاکستری یا سفید در می آید ؟
دلایل زیر از جمله مهمترین دلایل سفید شدن موها در جوانی می باشد:
1. ارثی :
ممکن است اختلال ژنتیکی منجر به سفید شدن زودرس موها شود. اگر هر یک از والدین، خواهر یا برادر و یا نزدیکان شما سابقه سفیدی زودرس مو داشته باشند، احتمالا شما هم زود موهایتان سفید خواهد شد و این یک ویژگی ارثی خانوادگی است.
2. سیگار کشیدن و سوء مصرف مواد :
سیگار و مواد مخدر باعث سفید شدن سریع موها می شود.
3. آسیب های زیست محیطی :
رادیکال های آزاد اکسیژن ناشی از آلودگی، اشعه ماوراء بنفش، بیماری های پوست سر، مواد شیمیایی قوی مثل رنگ موها و غیره می توانند باعث آسیب به رنگدانه های مو شده و سبب سفید شدن موها می شود.
4. اختلالات خودایمنی :
سفید شدن زودرس موها می تواند نشانه ای از بیماری های خودایمنی، بیماری های تیروئید یا قلب، کم خونی ، هیپرتیروئید و یا هیپوتیروئیدی باشد.
5. سندرم پیری زودرس :
یکی از علل نادر سفید شدن مو می تواند به دلیل سندرم پیری زودرس (سندرم پروگریا) باشد. البته این سندرم بسیار کمیاب است و جای نگرانی ندارد. از دیگر نشانه های سندرم پیری زودرس می توان به چروک شدن صورت، استخوان های ضعیف و شکننده، دیابت، آب مروارید و غیره نیز در سنین بسیار پایین اشاره کرد.
6. زمینه های آتوپی :
آلرژی در ریه ها (آسم)، چشم (التهاب ملتحمه آلرژیک )، بینی (رینیت آلرژیک) و یا پوست (درماتیت آتوپیک) ممکن است همراه با سفید شدن زودهنگام موها باشد.
7. علل تغذیه ای :
فقدان یا کمبود مزمن پروتئین ها، آهن، مس، اسید فولیک و ویتامین B12 می تواند از عوامل مؤثر سفیدی موها باشد. این امر عمدتا به دلیل برخی از سندرم های سوء جذب، نفروزیز، کواشیورور و غیره اتفاق می افتد. یک مطالعه نشان داد که سطح ویتامین D3، روی و فریتین در افرادی که در سنین جوانی موهای سفید داشتند بسیار پایین بود. نتایج یکی دیگر از مطالعات بیان کرد میزان کمبود مس در نوجوانان سالم 15 ساله منجر به سفید شدن موها می شود.
8. استرس بیش از حد :
هنوز میزان ارتباط بین استرس و سفید شدن موها مشخص نشده است اما استرس های فیزیکی و بدنی می تواند بر سفید شدن موها تأثیر داشته باشد.
9. بیماری ها :
سفید شدن زودرس موها نیز می تواند در اثر بیماری هایی مانند ایدز، فیبروز کیستیک و لنفوم هوچکین رخ دهد.
10. سایرعلل :
عواملی مانند عدم تعادل هورمونی، استفاده از رنگ موها و همچنین شیمی درمانی و پرتودرمانی نیز بر سفید شدن مو تأثیر دارد.گاهی در بین موهای کودکان چندتار موی سفید دیده می شود که با افزایش سن این تعداد موهای سفید زیاد می شوند.
آدرس مطب : اصفهان، خیابان بزرگمهر اول هشت بهشت غربی، مجتمع فدک، واحد 401
تلفن : 32665291 - 031