تب خال ناحیه تناسلی عمدتا ناشی از ویروس هرپس سیمپلکس تیپ 2 می باشد ولی در 30 درصد موارد عامل آن هرپس تیپ 1 می باشد ( که منجر به تب خال روی لب و اطراف دهان می شود) . انتقال این ویروس عمدتا از طریق افراد آلوده ای صورت می گیرد که مبتلا به عفونت هستند ولی علامتی ندارند یا از ابتلای خود به عفونت آگاه نیستند.عفونت اولیه معمولا علایم شدیدی دارد و به صورت تاول های ریز دردناک گروهی ظاهر می شود. بعد از عفونت اولیه بعضی افراد ایمنی کامل پیدا می کنند اما حدود 40 -20 درصد افراد به دنبال عفونت اولیه عودهای مکرر خواهند داشت که تقریبا سالی دو بار عود اتفاق می افتد.
هرپس ناحیه تناسلی غیر از مشکلات روحی و روانی، مشکلات دیگری را برای زنان ایجاد می کند. در زنان بارداری که سابقه تب خال تناسلی دارند احتمال ابتلای نوزاد به عفونت HSV کم است. اما اگر عفونت اولیه در زمان بارداری اتفاق بیفتد، احتمال ابتلای نوزاد به این ویروس در طی زایمان طبیعی حدود 50درصد است و در این موارد سزارین به جای زایمان طبیعی پیشنهاد می شود. عفونت هرپس در نوزادان بیماری بسیار خطرناکی است و منجر به مرگ و میر و عوارض شدیدی برای نوزاد می شود. در واقع اکثر نوزادانی که به عفونت HSV مبتلا می شوند از مادرانی متولد می شوند که در معاینه هیچ علامتی به نفع این بیماری ندارند. ابتلا به عفونت طی بارداری احتمال ابتلای جنین را زیاد می کند.علاوه بر خطر انتقال به جنین و نوزاد عفونت HSV تیپ 2 در سرطان دهانه رحم در خانم ها نیز مقصر شناخته شده است. پس خانم هایی که سابقه ابتلا به تب خال تناسلی دارند قبل از بارداری و طی بارداری باید از مشاوره متخصص زنان و زایمان و متخصص پوست استفاده کنند.
علائم عود :
تاول های ریز گروهی عمدتا در همان محل عفونت اولیه می باشد و قبل از ظهور تاول ها احساس سوزش یا خارش در محل شایع است.قرص اسیکلویر، والاسیکلویر، فامسیکلویر در درمان کاربرد دارد. درمان شدت علائم را کم می کند و دوره بیماری را کوتاه می کند ولی به طور کامل عفونت را از بین نمی برد و احتمال عود همیشه وجود دارد.
آدرس مطب : اصفهان، خیابان بزرگمهر اول هشت بهشت غربی، مجتمع فدک، واحد 401
تلفن : 32665291 - 031