دکتر سهیلا طاهری

متخصص پوست و مو


کلینیک یاس

آدرس مطب

علل تیرگی زیر بغل

تقریبا همه افراد تغییر رنگ پوست خود را در طول زمان تجربه کرده اند. اگر شما زمان زیادی زیر نور مستقیم خورشید قرار بگیرید پوست شما تیره می شود. رنگ تیره زیر بغل هم الزاما به علت بیماری نیست. یکی از دلایل تیرگی زیر بغل می تواند به علت قرار گرفتن در معرض اشعه آفتاب باشد.اشعه ماورا بنفش موجود در نور خورشید باعث تحریک سلول های خاصی به نام ملانوسیت ها می شود که باعث ایجاد رنگ قهوه ای در پوست می شوند.

هیپرپیگمانتاسیون یک مثال از اختلال رنگدانه ای است. اختلالات رنگدانه ای هنگامی رخ می دهد که سلول های پوست آسیب دیده و یا ناسالم هستند. اختلال رنگدانه ای بر تولید ملانین اثر می گذارد و در نتیجه رنگ پوست تغییر می کند. تغییرات هورمونی در دوران بارداری نیز ممکن است باعث افزایش تولید ملانین شود، که منجر به ایجاد لکه در قسمت بالای لب، روی بینی، گونه ها یا پیشانی می شود.

برخی اختلالات رنگدانه ای در افراد غیر باردار در سطح بدن گسترده می شود که یکی از این مناطق زیر بغل می باشد. به عنوان مثال، هیپرپیگمانتاسیون، یا تیرگی بیش از حد پوست، می تواند از نشانه های کلیدی بیماری آدیسون محسوب شود. بیماری آدیسون یک اختلال در غدد فوق کلیوی است. هنگامی که غدد فوق کلیوی نمی توانند مقادیر کافی از هورمون کورتیزول و آلدوسترون ترشح کنند این بیماری ایجاد می شود. به غیر از بیماری آدیسون و بارداری دلایل دیگری نیز منجر به تیرگی زیر بغل می شود. عدم رعایت شرایط بهداشتی و داشتن عادات غلط نیز از علل تأثیرگذار بر تیرگی زیر بغل می باشد.

از دیگر دلایل تیرگی زیر بغل اصلاح زیاد با ژیلت، استفاده منظم از کرم های موبر، تعریق بیش از حد، نرسیدن هوای کافی به زیر بغل، تجمع سلول های مرده پوست، عدم شستشوی کافی و استفاده از دئودورانت ها و ضد عرق های حاوی الکل می باشد.با این حال، تیرگی زیر بغل می تواند با دلایل پزشکی مانند آکانتوزیس نیگریکانس ، مقاومت به انسولین، چاقی، اختلالات هورمونی، مصرف برخی داروها، و سرطان در ارتباط باشد.با توجه به علل مختلفی که منجر به تیرگی ناحیه زیر بغل می شود لازم است جهت تعیین علت، تشخیص و درمان آن به متخصص پوست مراجعه شود.


آدرس مطب : اصفهان، خیابان بزرگمهر اول هشت بهشت غربی، مجتمع فدک، واحد 401
تلفن : 32665291 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
صفحه اصلیبیوگرافیاپلیکیشن دکترسهیلاطاهریوبسایت کلینیک یاسخدمات مطبگالریلیست موضوعی مقالاتلیپوماتیکهایفوتراپیپیوند موفیلرهامزوتراپیمراقبت های پوستمراقبت های موسیگار و عوارض پوستیزگیل تناسلی و درمانبیماری های منتقله جنسیهمه چیز درباره رنگ موواریس و درمانکاربرد های بوتاکسدرماپندانستنیهای کوتاه اما مفیسوالات پزشکیپیامهای کاربرانخدمات ویژهلیزرها