لکه های قهوه ای روی صورت
لکه های قهوه ای ناشی از افزایش فعالیت سلول های تولید کننده پیگمان یا رنگدانه هستند که این افزایش فعالیت در اثر عوامل بیرونی (بطور تی پیک نور آفتاب) یا عوامل درونی مثل تغییرات هورمونی ناشی از بارداری، قرص های جلوگیری از بارداری یا یائسگی ایجاد می شود. تمام انواع لک در تماس با آفتاب تشدید می شوند و محافظت از نور آفتاب ضروری است. لکه های پهن را معمولا ملاسما می نامند و به لک های کوچک و جدا از هم کک و مک گفته می شود. کلا تمام انواع لک از بین نمی روند اما قابل کنترل هستند و عمدتا پاسخ درمانی به صورت کمرنگ شدن است. درمان های مؤثر عبارتند از:
1. IPL: در واقع منبع نور هستند که هم بر پیگمان قهوه ای و هم پیگمان قرمز اثر دارند و باعث کمرنگ شدن لکه های قهوه ای و وریدهای ریز می شود.
2. درمان های دارویی: شامل ترتینوئین، هیدروکینون، کوچیک اسید، انواع AHA و ...
3. لیزرهای فرکشنال
4. پیلینگ شیمیایی: با داروهای مختلفی از جمله TCA، AHA، فنول
ملانین رنگدانه ای است که رنگ پوست را ایجاد می کند. بعضی افراد با سلول های ملانین ساز بیشتری متولد می شوند از این رو مشکلات مربوط به رنگ پوست از جمله لک در آنها شایع تر است. عواملی مثل نور آفتاب و تغییرات هورمونی باعث افزایش تولید ملانین می شوند. با توجه این که سلول های سازنده ملانین در لایه های عمقی پوست تولید می شوند و آرام به سطح پوست می آیند، تغییر رنگ ناشی از این عوامل فورا ظاهرا نمی شود و ممکن است روزها و حتی ماه ها طول بکشد.
ملانین یک محافظ سلولی است و افزایش تولید آن ناشی از تلاش بدن برای جلوگیری از آسیب های سلولی ناشی از آفتاب یا گرماست. برنزه شدن واکنش بدن به آسیب سلولی است. تماس با نور آفتاب ابتدا باعث برنزه شدن پوست به صورت یکنواخت می شود اما تماس های مکرر باعث تولید لکه های قهوه ای خواهد شد.
آدرس : اصفهان ، سپاهان شهر ، بلوار غدیر ، میدان غدیر ، مجتمع عقیق 5
تلفن : 36520200 (031)نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .